Kuriosa

  1. Täydellinen opas taljakahvoihin - miten niitä käytetään kuntoiluun ja kuntoutukseen

    Täydellinen opas taljakahvoihin - miten niitä käytetään kuntoiluun ja kuntoutukseen

    Taljakahvoja ja tankoja on lukuisia. Ymmärrettävästi, oikean vetokahvan valinta voi aluksi arveluttaa. Kun ei ole varmuutta, miten taljalaitetta käytetään, se saattaa jäädä treeniohjelmasta kokonaan pois. Yksinkertaisuudessaan - taljalaitteet ovat tehokas osa kuntosaliharjoittelua, koska niiden avulla voidaan kohdistaa harjoitus tiettyihin lihasryhmiin useilla eri liikkeillä. Eri taljakahvojen ja otevariaatioiden käyttö tekee harjoittelusta monipuolisempaa. Kun opit hyödyntämään eri vetokahvoja ja soveltamaan niitä eri liikkeisiin, saat treenistäsi enemmän irti ja kehität lihaksiasi tasapainoisemmin. Luettuasi tämän täydellisen oppaan, tiedät minkä vetoraudan valitset ja millaisella otteella saat toivomiasi tuloksia.

    Mihin ja miten eri taljakahvoja käytetään?

    Lue lisää »
  2. Näin pidät ATX kyykkyhäkin ja taljalaitteen turvallisena ja käyttövalmiina vuosiksi eteenpäin

    Näin pidät ATX kyykkyhäkin ja taljalaitteen turvallisena ja käyttövalmiina vuosiksi eteenpäin

    Power Rack (Cage) voimahäkki, Half Rack kyykkyhäkki tai Smith Rack, ovat kuntosalien suosituimpia ja monikäyttöisimpiä välineitä. Power Rackiin otetaan usein lisäosana taljalaite mutta niitä saa myös erillisinä kokonaisuuksina, ylä-ala talja tai ristikkäistalja. Niin kyykkyhäkit kuin taljalaitteetkin soveltuvat monenlaisiin harjoituksiin, kuten selkä-, rinta-, olkapää-, käsivarsi- ja keskivartalotreeniin.

    Olitpa sitten kotikuntoilija tai salin omistaja, on tärkeää pitää harjoittelukehikko kunnossa säännöllisellä huoltamisella, jotta se pysyy turvallisena, toimivana ja kestää kovankin treenin pitkään. Myös taljalaitteet tulee tarkastaa ja huoltaa samassa yhteydessä. Hyvin huollettu taljalaite tarjoaa sujuvan ja tasaisen liikeradan, joka parantaa harjoittelukokemusta ja ehkäisee vammoja. 

     

    Kyykkyräkkien ja taljalaitteiden huoltaminen on onneksi yksinkertaista. Pidä teline puhtaana, tarkista liitokset ja kuluvat osat,

    Lue lisää »
  3. Asiakastarina: Taloyhtiön kuntosali lisää asuntojen kysyntää

    Asiakastarina: Taloyhtiön kuntosali lisää asuntojen kysyntää

    Taloyhtiön kuntosali lisää yhteisöllisyyttä ja asuinmukavuutta. Se voi olla myös taloudellisesti kannattavaa, sillä parhaimmillaan oma sali lisää asuntojen kysyntää ja säästää asukkaiden kuntosalimaksuissa.

    Lue lisää »
  4. Oma ulkokuntosali kesäksi

    Oma ulkokuntosali kesäksi

    Oma ulkokuntosali kesäksi

    Jo aikaisin viime talvena lähdin suunnittelemaan omaa ulkokuntosalia jossa treenata kesällä ihanssa auringonpaisteessa hiki valuen. Siitä oli kiva haaveilla talven pakkasilla ja samalla suunnitella millaisista välineistä oma ulkokuntosali tulisi koostumaan. Heti alkajaisiksi oli selvää, että omasta ulkokuntosalista rakentelen toiminnalliseen treenin painottuvan kokonaisuuden, sellaisen jossa saa hien kunnolla virtaamaan vaikka sitten pilvisemmälläkin ilmalla. Vähän kerrallaan olen alkuvuoden ajan hankkinut erilaisia välineitä ja rakennellut jotain myös itse. Nyt alkaa kesä olla täällä ja on aika hienoa todeta, että myös oma ulkokuntosali on nyt valmis!

    Ensin alkuun on todettava, että on melkoinen alkulämmittely kantaa nuo kaikki kamppeet varastosta pihalle. Jo siinä puuhassa sai hien

    Lue lisää »
  5. Kuinka valita oikea kuntosalilattia?

    Kuinka valita oikea kuntosalilattia?

    Kuinka valita oikea kuntosalilattia?

    Kumimatto suojaa kuntosalin lattiaa ja vaimentaa ääntä. Sen lisäksi että liukumaton pinta on edellytys turvalliselle harjoittelulle, on tyylikkäällä lattialla suuri merkitys myös treenitilan yleisilmeelle. Kumimatoilla on myös mahdollista rajat erilaisia treenialueita. Tässä artikkelissa kerromme minkälaisia asioita tulisi huomioida kumimattoa valitessa.

    Käyttötarkoitukseen oikein valittu kuntosalin lattia kestää aktiivisessa käytössä siistinä vuosikymmeniä. Olipa kyseessä suurempi kuntokeskus tai kotikuntosali, kannattaa vaihtoehtoihin tutustumiseen käyttää aikaa jo suunnittelun alkuvaiheessa. 

    Riittävän paksu matto suojaa kuntosalilattiaa myös kovemmassa treenissä

    Riittävän paksu kumimatto vaimentaa tärähdystä

    Lue lisää »
  6. Mistä lähteä liikkeelle oman kotisalin suhteen?

    Mistä lähteä liikkeelle oman kotisalin suhteen?

    Mistä lähteä liikkeelle oman kotisalin suhteen?

    Oma kotisali helpottaa kiireistä arkea ja tuo niin treenimahdollisuuksia arjen keskelle kuin omaa rauhaa treenaamiseen. Omaa kotisalia suunnitellessa ja siitä haaveillessa nousee kuitenkin mieleen monia käytännön kysymyksiä, kuten esimerkiksi millainen on riittävä tila, mitä välineitä kannattaa hankkia ja paljonko ne maksavat?

     

    Mistä sitten lähteä liikkeelle?
     
    Ihan alkajaisiksi kannattaa lähteä liikkeelle tarpeesta. Mihin tarkoitukseen tarvitsen kotisalia? Jos tarve on lähinnä kehonpainolla tai kahvakuulilla tehtävälle treenille, ei tilaakaan tarvita paljoa, jumppamaton voi levittää olohuoneen lattialle ja treenivälineet on mahdollista säilyttää vaikkapa vaatehuoneen nurkassa. Jos taas tarve on kuntosalityyppiselle

    Lue lisää »
  7. Stöd till löpning med styrketräning

    Stöd till löpning med styrketräning

    Stöd till löpning med styrketräning

    När sommarvädret närmar sig drar sig löpträningen mer och mer utomhus och många vågar börja springa igen. Även om andra uthållighetssporter ökar den aerobiska konditionen, som sedan gör löpningen lättare, utvecklas löpkonditionen i slutändan endast genom att löpa. Med välplanerad styrketräning vid sidan om löpningen blir löpträningen mer progressiv samtidigt som skaderisken minskar.

    Inom löpning, precis som i andra sporter, är en nybörjares utveckling rätt snabb under de första månaderna. Efter en tid vänjer sig kroppen vid träningsstimulansen, det vill säga den anpassar sig. Detta kan ses som en tydlig inbromsning av utvecklingen och så småningom som ett stopp helt och hållet. Löpprogrammering är nyckeln när

    Lue lisää »
  8. Voimaharjoittelulla tukea juoksuharrastukseen

    Voimaharjoittelulla tukea juoksuharrastukseen

    Voimaharjoittelulla tukea juoksuharrastukseen

    Kesäkelien lähestyessä juoksuharjoittelu on siirtymässä yhä enemmän ulkotiloihin ja moni uskaltautuu jälleen aloittamaan juoksuharrastuksen. Vaikka muut kestävyyslajit nostavat aerobista kuntoa helpottaen näin juoksua, kehittyy juoksukunto lopulta vain juoksemalla. Nousujohteiseen ja mahdollisimman loukkaantumisvapaaseen lenkkeilyharrastukseen tulisi kuitenkin yhdistää myös lajia tukevaa voimaharjoittelua. 

     

    Juoksussa, kuten muissakin liikuntasuorituksissa, on aloittelijan kehitys ensimmäisten kuukausien ajan nopeaa. Tämän jälkeen kroppa tottuu harjoitusärsykkeeseen eli ns.adaptoituu, minkä huomaa kehityksen selkeänä hidastumisena ja lopulta pysähtymisenä. Juoksun ohjelmointi onkin avainasemassa kun harjoitellaan tavoitteellisesti. Harjoitusohjelmaan tulisikin sisällyttää erilaisia juoksuharjoituksia kuten pidempiä peruskuntolenkkejä ja kovempia intervallityyppisiä harjoituksia tavoite

    Lue lisää »
  9. Monipuolisesti kehittävä kahvakuulatreeni

    Monipuolisesti kehittävä kahvakuulatreeni

    Monipuolisesti kehittävä kahvakuulatreeni

    Kahvakuulat ovat olleet alunperin nimensä mukaisesti metallikuulia, joissa on kahva. Nykyisin kahvakuulia on valmistettu metallin ohella erilaisista paremmin sisätreeniin soveltuvista materiaaleista, kuten nämä omat GoFitness Megastoresta tilaamani kahvakuulat.

    Kahvakuulan kahva on usein paksumpi kuin perinteisessä käsipainossa tai levytangossa, mikä tuo osaltaan treeniin lisää haastetta ja tehoa. Eri painoiset kahvakuulat tuovat treenaajalle suuren määrän erilaisia vaihtoehtoisia treeniliikkeitä, joita yhdistelemällä on mahdollista rakentaa tehokkaita treenikokonaisuuksia.

    Samalla tavalla kuin kuntosalitreenissä, on ensiarvoisen tärkeää opetella ensin oikeat treenitekniikat ja alkaa heilutella kahvakuulia vasta sitten.

    Lue lisää »
  10. Asiakastarina: K-ryhmä on työhyvinvoinnin suunnannäyttäjä, jossa päivittäinen liikunta yhdistyy sujuvasti työpäiviin

    Asiakastarina: K-ryhmä on työhyvinvoinnin suunnannäyttäjä, jossa päivittäinen liikunta yhdistyy sujuvasti työpäiviin

    K-ryhmä on työhyvinvoinnin suunnannäyttäjä, jossa päivittäinen liikunta yhdistyy sujuvasti työpäiviin

    K-ryhmässä on kehitetty toimintamalleja ja tiloja määrätietoisesti henkilökunnan kuntoilun tukemiseksi jo toistakymmentä vuotta. Työntekijöille tarjotaan liikuntaetuus paitsi e-passin muodossa myös tarjoamalla liikuntapalveluita talossa sijaitsevissa liikuntatiloissa. Työterveyshuollon asiantuntemusta on hyödynnetty myös uusien tilojen suunnittelussa. Uuteen pääkonttoriin, Kalasataman K-Kampukseen, tuli näyttävä ja harkitusti käyttäjien tarpeiden mukaan toteutettu kuntosali, joka on kaikin puolin tätä päivää edistyksellisillä sähköä tuottavilla kuntolaitteilla ja viherseinällä.

    Lue lisää »
Sivu